parkeerplaats:

Houd er rekening mee dat onze wagens ongeveer 20 meter parkeerplaats nodig hebben. dit is het equivalent van 4 voertuigen of net de hoeveelheid plaats die ter beschikking gesteld wordt als u een parkeerverbod aanvraagt.

Voor ons is het niet strikt noodzakelijk dat u een officieel bord gaat aanvragen bij de gemeente, maar houd er wel rekening mee dat ...

... U verantwoordelijk bent voor de losplaats en de eventuele kosten voor overlostijd als er niet direct met lossen gestart kan worden

... het mogelijk is dat op niet aangevraagde losplaatsen wij mogelijk niet mogen staan van de politie, ook al is er plaats.

we raden het aanvragen van een losplaats dus wel sterk aan.

 

tijdsplanning:

een juiste tijdsplanning is onmogelijk op te maken door een aantal factoren (zie onder andere hierboven).

Maar wij zorgen er ook wel voor dat U niet speciaal een dag vakantie moet nemen om een levering te ontvangen. Onze verzending zal samen met U de mogelijkheden bekijken. Om te beginnen kunnen wij wel plannen voor- of na de middag. Op drukke dagen kan dit zelfs als laatste werk. Verder kunnen wij onze chauffeurs U een uur op voorhand laten bellen. En mits goede afspraken en vooruitbetaling, kunnen wij soms zelfs lossen zonder uw aanwezigheid.

 

leveren op privé domein (of van de openbare weg):

onze wagens hebben een leeggewicht van minimaal 15 ton. Dus zelfs leeg zijn ze vaak al te zwaar om op opritten en dergelijke te rijden. Bovendien worden zaken zoals septische putten soms verborgen geplaatst zodat dat onze chauffeurs ze nauwelijks opmerken, of worden opritten met een ondergrond aangelegd voldoende voor personenwagens, maar niet voor vrachtwagens. Daarom komen onze vrachtwagens niet van de openbare weg zonder uw schriftelijke toestemming en overname van schaderisico. Houd er rekening mee dat schade aan voetpaden niet zelf mag hersteld worden, en vaak tot hoge rekeningen kan leiden.

 

voldoende volk:

Onze leveringen worden allemaal uitgevoerd door een chauffeur met kraanwagen of kooi-aap. Voor het lossen op zich hebben wij dus geen assistentie nodig en doen wij dit zelf. Maar U moet zelf inschatten welke mankracht U nodig hebt voor de verwerking. Laat U bijvoorbeeld 5 paletten zand komen, maar kan U er maar 2 voor de deur plaatsen. Dan moet U voor voldoende mankracht zorgen die de zakken direct kunnen binnenbrengen zonder dat onze chauffeur het vlot lossen moet onderbreken. Ook als U kraanwerk in de hoogte laat uitvoeren (betalend, zie elders op de site), dan kan U best voor voldoende volk zorgen om de kosten te beperken.

 

terugbrengen van waarborgpaletten:

een aantal goederen worden gelever op waarborgpaletten. Hiervoor betaald U een bedrag dat U volledig terugkrijgt bij teruggave. Houd er wel rekening mee dat de vrachtwagen na het lossen niet wacht tot de paletten leeg zijn, en dat deze er ook niet voor terugkomt. Zorg er dus voor dat U ofwel de paletten kan terugbrengen, ofwel dat u (zie vorig hoofdstuk) voldoende volk hebt om in real time de paletten te lossen.